Rólunk

Hogyha egyedi érmeket szeretnél egy olyan csapattól, akik maguk is versenyszervezők és minden részlettel tisztában vannak, akkor adunk egy tippet: keress meg minket. Mert mi anno nem voltunk.

BEFUTÓÉREM.HU™ – a Tihanyi, Szigligeti, Napfelkelte és Naplemente Félmaratonok szervezőinek érem- és mezgyártó műhelye.

Az év jó részét gyerekkorunk óta a Tihanyi-félszigeten töltjük, innen jött a gondolat, mikor 2015 őszén meghirdettük az első közösségi futásunkat a facebookon. Sem időmérés, sem befutóérem, sem semmi, csak úgy bele a vakvilágba. Meglepetésünkre szeptember 26-án 333-an vártak minket a Piac Placcon. Mikor úgy döntöttünk, hogy legyen folytatás és megterveztük azt a szív formájú érmünket, amelyet mára a tihanyi és szigligeti versenyeink szimbólumaként ismernek, nem találtunk olyan kivitelezőt, aki azt a részletgazdag mintát meg tudta volna valósítani, ami aztán 2017-ben aztán elnyerte az ország legszebb befutóérme címet. Így aztán belevágtunk egy olyan speciális területbe, melynek fél évvel korábban még magát a végtermékét sem ismertük, hiszen soha nem adtunk és nem is vettünk át ehhez hasonlót.

Mégis, egy dolog nagyon hamar világossá vált: az emberek egy-egy darabkát ezekkel a szivekkel hazavisznek a versenyekből. Hogy a versenyek tengerében az egyediség és a minőség olyan alapkő, ami megkülönböztet tucatot az egytől. Mikor elkezdtünk versenyszervezéssel foglalkozni, lényegében ezt tudtunk: csak akkor érdemes ezzel foglalkoznunk, hogyha egyénit, maradandót tudunk létrehozni, máskülönben hagyjuk a francba. Ennek a gondolatnak a mentén kezdtünk 2017-től saját gyártású technikai szublimált mezeket is készíteni, rájöttünk ugyanis, hogy a hazai versenyek döntő hányada lényegében pocsékol. Olyan mezekre és eszközökre költ, melyek később a használtruha konténerekben landolnak vagy át sem veszik őket. Viszont egy egyedi, minőségi anyag évekig ott köröz a futópályákon, évekig szeretettel emlékszik vissza rá egy versenyző, mikor kézbe veszi, mégsem kerül többe, mégsem jelent több energiát. Tulajdonképpen erre jöttünk mi rá közel 5 évvel ezelőtt és így alakult a befutoerem.hu.

Barátsággal:
a befutoerem.hu csapata
befutóérmek, érmek, mezek #speciálba’

hu_HUHungarian